
NAANTALIN AURINKOISET SUKKAMATAMIT RY:N ALKU
Sukan kudonnan elvytys sai alkunsa Turun Kauppakorkeakoulun järjestämän kulttuurikulma -hankkeen innostamana, joka järjestettiin 2004-2005 vuoden vaihteessa 20 Varsinais-Suomalaisessa kunnassa, ja jokaisessa kunnassa sai hankkeeseen osallistua 20 henkilöä. Hanke käsitteli kulttuuria, mikä olisi kulttuuria nyt, 5 vuoden, 10 vuoden ja vaikkapa 15 vuoden kuluttua. Heiteltiin kaikkea ilmaan ja tehtiin SWOT -menetelmällä arviot mieleen tulleista asioista.
Kulttuurikulma -hankkeen aikana kulttuuritalo sai paljon sijaa työskentelyssä ja visioimme Naantaliin omaa kulttuuritaloa, jossa voisi olla mahdollisimman paljon ja eri ikäryhmille tekemistä ja, että siellä voisi häärätä nuoret ja iäkkäämmät samoissa tiloissa, jotta vuorovaikutusta ja yhdessäkin tekeminen olisi mahdollista.
Mielikuva Naantalin sukankudonnan historiasta antoi potkua ideointiin.
Vuonna 2005 lehteen pistettiin ilmoitus, jossa kaikkia sukankudonnasta kiinnostuneita pyydettiin tulemaan toukokuussa Vapaa-aikatulliin. Paikalle ilmestyi ensimmäisellä kerralla 20 sukankudonnasta kiinnostunutta naista.
Toimintasuunnitelma lähti käyntiin. Seuran oli tarkoitus pyöriä omillaan, liittyminen sukkakerhoon ei siis saanut olla rahallisesti este kellekkään. Tuolloinkaan ei enää ollut kunnon talkoohenkeä, jossa tekemisen ilo ja sen seuraukset olisivat saavutuksemme.
Jäsenmaksuna sukkakerhoon keksittiin 2 sukkaparia vuodessa, ja sukat yritämme myydä tilaisuuksissa, joihin otamme osaa. Sillä toiminnan saisi pidettyä pystyssä, ja ylläpidettyä "brändiämme".
Aikomus ei kuitenkaan ole, eikä ollut toiminnallamme tehdä bisnestä, olemme voittoa tavoittelematon järjestö.

Naantalin Aurinkoiset Sukkamatamit ry
Kulttuuri- ja elinkeinohistorian perinteen säilyttämiseksi perustettu Naantalin Aurinkoiset Sukkamatamit-yhdistys.
Yhdistyksen tavoitteena on elvyttää Naantalin vanha sukankudontaperinne.
Sukkamatameja voit löytää kutomasta sukkaa kadunkulmassa, kahviloissa tai rannasta.
Matameilta voit kysyä neuvoa vaikkapa kantapään valmistuksesta.